Voetbal als medicijn

Ga aan de slag met het programma van Counter voor Gezondheid.

Diabetes? Ga voetballen voor je gezondheid!

Heb je diabetes type 2? Dan weet je dat voldoende en intensief bewegen belangrijk is voor een gezond leven. Bij Counter voor Gezondheid krijg jij een unieke voorzet om:

Diabetes onder controle te krijgen. Door twee keer per week te sporten zal onder andere je bloedsuikerwaarde en gewicht afnemen.

Samen met anderen in de buitenlucht te sporten. Je deelt je ervaringen en ondertussen ben je lekker in de buitenlucht aan het bewegen. De spelregels en spelvormen zijn zo ingesteld dat ieder niveau kan meespelen.

Individueel aan jouw gezondheid te werken. Tijdens het traject krijg je 1 op 1 begeleiding. Jou voortgang wordt besproken en waar nodig aangepast. Counter voor Gezondheid werkt samen met jouw (huisarts)arts en/of specialisten.

Tijdlijn

Intake en onderzoek. 

Je bent welkom op de fysiotherapie praktijk van FysioVogelzang Groningen. Daar wordt met jou doorgenomen wat je huidige situatie is. Daarbij willen wij graag gegevens hebben die te maken hebben met jouw diabetes. Je kunt hierbij denken aan de laatste Hba1c waarden en gewicht. 

Door een aantal metingen te verrichten kunnen wij jouw beginsituatie compleet maken. 

Tot slot ontvang je informatie over de trainingen en plannen we een moment waarop je weer met jouw trainer in gesprek gaat om 1 op 1 te bespreken hoe het met je gaat.

Start van het programma.

Top! We gaan beginnen. Samen met jouw teamgenoten starten we met de eerste training. Alle trainingen staan onder begeleiding van een fysiotherapeut die aanvullende opleidingen heeft gevolgd rondom de begeleiding van mensen met diabetes. 

We beginnen op een dusdanige manier dat je op je gemak bent en vertrouwen krijgt in je lichaam. Voor je het weet is de training voorbij!

Coaching.

In ieder traject ga je 1 op 1 met je trainer in gesprek. Hierin krijg je de ruimte je ervaringen te delen. Daarnaast kijk je samen met je trainer vooruit. Er komt een einde aan het programma en wij gaan je helpen actief te blijven. Hoe ga je dat doen? 

De 1 op 1 sessies zijn zo ingericht dat je handvatten krijgt om mee verder te kunnen. Deze bijeenkomst is bewust individueel gepland. Zo kan je trainer zich alleen focussen op jouw vragen en ontwikkeling. Daarnaast geniet jij de vrijheid alles te kunnen zeggen en vragen. 

weefselniveau cvg

Tussentijdse metingen. 

Na zes weken trainen kom je terug bij de trainer om te meten. De metingen die verricht zijn bij de intake worden herhaalt. Je zult merken dat je sterker bent geworden, dat je conditie is verbeterd en je beter slaapt. We vragen je bij te houden hoe je glucosemetingen er uit zien. Zie je hierin al een verschil? 

We richten ons in deze fase niet op het gewicht. Hierin verwachten wij na 6 weken een minimaal verschil.

Eindevaluatie. 

Na 12 weken stopt het programma. Je hebt ervaren wat bewegen met je doet en welke gezondheidsvoordelen dat met zich mee brengt. Wij weten zeker dat je een energieker persoon bent en je omgeving zal je dat ook teruggeven. Speel je je kleinzoon al zonder moeite een bal door de benen? Wat merk je als je een trap oploopt of de boodschappen naar de auto moet dragen? Gaat het al makkelijker?

Wederom 1 op 1 bespreek je alles met je trainer. We willen zeker weten dat je gezondheid een boost heeft gekregen. 

Gezonde en actieve leefstijl.

Keep on moving! Zolang als we leven is voldoende bewegen een must. Een excuus kunnen we daar niet op bedenken. Je bent op weg geholpen – nu is het aan jou. 

Counter voor gezondheid biedt jou de mogelijkheid actief te blijven onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten/trainers. Zo blijf je actief bezig met het voetbal en is je lichaam je eeuwig dankbaar. 

Liever iets in de buurt of een andere sport / beweegactiviteit? Wij denken graag met je mee en helpen je contact te leggen met een organisatie. 

Voetbal als medicijn

Voetballen voor een betere gezondheid.

Wetenschappelijk onderbouwd

Tarieven en vergoeding

Het verhaal